Koop vastgoed op plan

Koop vastgoed op plan

Iedereen die besluit om niet (meer) te huren staat voor de volgende keuze: bouwen, nieuwbouw kopen of renoveren.

Welke van de drie is de beste keuze? Moeilijk om hierop een éénduidig antwoord te formuleren. Elke optie heeft zo zijn voor- en nadelen. En een voordeel voor de ene, is een nadeel voor de ander. Het is pas wanneer je je persoonlijke voorkeuren koppelt aan de voordelen van een bepaalde optie, dat de keuze duidelijk wordt.

Zo zullen handige Harry’s eerder geneigd zijn om te renoveren en de bouwleken meestal kiezen voor nieuwbouw. Behoort u tot de laatste categorie? Prima, lees dan zeker verder.

Bent u bekend met de aankoop van vastgoed op plan? En is dat wel een goed idee?

We zetten de voordelen op een rijtje:

  • Gespreid betalen

Bij de aankoop op plan betaalt u op voorhand niet de hele som: u betaalt in schijven. Is er een bepaalde fase in het bouwproces afgerond, dan ontvangt u de factuur voor die werken. U betaalt dus enkel voor de werken die effectief uitgevoerd zijn. In het lastenboek staat duidelijk omschreven wanneer u na welke werken een factuur zult ontvangen.

  • De prijs blijft de prijs

De prijs in de verkoopovereenkomst is de totaalprijs en deze kan en mag niet gewijzigd worden. Een eindfactuur met drie keer de afgesproken prijs is bijgevolg onmogelijk.   

  • Geen bouwstress, noch -zorgen

Dat neemt de ontwikkelaar (wij) van u over. U geeft al het moeilijke werk uit handen. Van de nodige vergunningsaanvragen tot de opvolging en de controle van de werken. Van de materiaalkeuze tot het uitdenken van de plannen. De ontwikkelaar neemt de leiding, met regelmatige communicatie naar de eindgebruiker (u) natuurlijk.

  • Afwerken naar eigen smaak

Verkiest u een landelijke stijl of draagt strak en modern de voorkeur? Bij verkoop op plan kunt u afwerken naar eigen smaak en persoonlijke goesting. In de aankoopprijs is een afwerkingsbudget inbegrepen. Dat wil zeggen dat u binnen een bepaald budget de stijl, de kleur en het materiaal van de keuken, badkamer, vloeren en binnendeuren zelf bepaald. En wij zorgen voor de correcte uitwerking en plaatsing van uw keuzes.

  • Gebouwd volgens de normen

Voor nieuwbouw gelden strikte regels en normen die de projectontwikkelaar verplicht moet naleven. Zo moeten nieuwbouwprojecten de opgelegde energienormen exact nakomen (denk EPC, E-peil, K-peil, … ).

Goed voor uw gemoedsrust én uw portemonnee want strenge energienormen resulteert in een goedkopere energiefactuur.

  • 10 jaar (!) aansprakelijkheid

Naast de minstens 1jaar-bescherming van de eigenaar tegen verborgen gebreken na intrek in de woonst (lees hier meer over het opleveringsproces) blijven de ontwikkelaar, de architect en de aannemer 10 jaar lang aansprakelijk voor ernstige gebreken die de stevigehieid van het gebouw beinvloeden. Weer een zorg minder.

Meer nieuws