Investeren in vastgoed = een succesformule

Investeren in vastgoed = een succesformule

Waarom is (en blijft) investeren in vastgoed zo interessant?

 

Waardevast

Traditioneel volgen vastgoedprijzen de inflatie. Dat betekent dat vastgoed in waarde stijgt over de jaren heen. Vastgoed was, is en blijft daarom heel waardevast. Precies die waardevastheid wordt gezien als een grote troef bij investeren in nieuwbouwappartementen. Je krijgt waar voor je geld. Voor wie zijn woning verhuurt, komt daar nog een vaste inkomst bij.

 

Optimistische renteprognoses

De tijd van rentedalingen is voorbij maar experts verwachten in de nabije toekomst en op langere termijn geen dramatische stijging van de rente. En als de rente laag blijft, dan kan er relatief veel geleend worden. De lage rente blijft dé motor van de vastgoedmarkt.

 

Veilig met hoog rendement

Vastgoed is net zo veilig als bepaalde alternatieven, zoals obligaties en kasbons. Maar het rendement ligt bij vastgoed een pak hoger. Vandaag mag je rekenen op een bruto huurrendement van zo’n 4 procent. Koppel dat aan lage rentevoeten, en het hoeft niet te verwonderen dat veel Belgen vastgoed verkiezen boven spaaroplossingen die nauwelijks iets opbrengen.

 

De huurvraag blijft constant

Er zal altijd vraag zijn naar huurappartementen of -woningen door een stijgende bevolkingsgroei waarin wonen aanzien wordt als basisbehoefte. Daarnaast wint de huurmarkt de komende jaren aan belang. Niet iedereen die een eigen woning financieel aankan, gaat er nog voor. Andere behoeftes dan “eigenaar zijn” winnen de laatste jaren meer en meer aan belang. Vrijetijdsbeleving wordt bijvoorbeeld anders ingevuld tegenover vroeger. Reizen, hobby’s, … worden steeds belangrijker in het leven van de mensen.

 

Stabiele investering

De vastgoedmarkt is door de jaren heen in ons land heel stabiel gebleken. Ze kabbelt rustig voort op de golven van de markt, en kende vooralsnog geen onheilspellende hoge pieken of diepe dalen. 

 

Op zoek naar een goed renderende investering?

Meer nieuws