Groendaken in nieuwbouwprojecten Riethuys en Borchthof

Groendaken in nieuwbouwprojecten Riethuys en Borchthof

Zowel in nieuwbouwproject Riethuys, Oostende als in Borchthof, Overijse worden groendaken aangelegd.

Een groendak is een dak dat bedekt is met planten, gras of mos. Een groendak biedt een absolute meerwaarde en zorgt voor een groener stads- of gemeentebeeld. Een groendak is bovendien niet alleen mooi om naar te kijken, maar biedt ook heel wat andere voordelen.

De voordelen

Het grootste voordeel van groendaken is dat ze neerslag voor een groot deel tegenhouden en deze neerslag daarna via verdamping weer afgeven, waardoor de kans op overstroming verkleint. Van al het water dat op een groendak terecht komt, zal uiteindelijk slechts de helft in de riolering belanden. Ook muren blijven op die manier droog en zijn daardoor vorstbestendig. 

Daarnaast hebben groendaken een positief effect op het ecologisch welzijn. Een groendak draagt bij aan een beter leefmilieu en verhoogd zuurstofgehalte in de omgeving. 

Daarenboven creëert een groendak een bijkomende buitenruimte. Wie kijkt er liever niet naar een stukje groen in plaats van grijze, grauwe dakbedekking?

Tenslotte zorgen groendaken voor extra geluidsisolatie. De lawaaihinder van neerslag en hagel, maar ook van omgevingsgeluiden zal sterk afnemen. Een groendak verhoogt tevens de thermische isolatiewaarde. In een dichtbebouwde omgeving – zoals een stad – komt het urban island heat effect voor. De gebouwen slaan warmte op, waardoor de temperatuur stijgt en het ongenaam wordt. Een groendak laat de temperatuur dalen en maakt het leven weer aangenamer.

Meer weten? Contacteer ons voor meer informatie!

Meer nieuws